LV RU EN
home Feed back

2010

← atpakaļLatvijas Dragreisa Čempionāta 3.posms

Latvijas Dragreisa Čempionāta 3.posmu uzvar A.Kočlamazašvili

Pagājušajās brīvdienās no 7-8.08. Tartu Raadi lidlaukā vienlaicīgi tika aizvadītas 2 lielas sacensības: Latvijas Dragreisa Čempionāta III posms un Tartu autokluba Dragseries 2010 II posms. Latvijas Čempionātā jau 3.posmu pēc kārtas, klasē līdz 4l, uzvar Artjoms Kočlamazašvili, vienlaicīgi uzstādot savu personīgo ātruma rekordu.

Sacensības norisinājās 2 dienu garumā. Sestdien notika check-in, tehniskā kontrole, dalībnieku sapulces, treniņbraucieni un kvalifikācijas braucieni. Savukārt, svētdien, tika aizvadīti finālbraucieni un apbalvošana.

Dalībniekus pārsteidza lielais karstums, spilgtā saule un bezgaiss, kas neatkāpās abu dienu garumā. Jau rīta pusē termometra stabiņš sasniedza +30 grādus pēc celsija. Dienas garumā tika sasniegti līdz pat +38 grādiem. Patīkami bija tas, ka šoreiz sacensību rīkotāji bija veikuši trases uzlabojumus: visas distances garumā (¼ jūdzes jeb 402 m) trases segums tika noklāts ar gumijas maisījumu, lai veidotos labāka saķere ar trasi, kas ne tikai Artjomam, bet arī pārējiem dalībniekiem palīdzēja uzstādīt jaunus ātruma rekordus.

Sestdienā, kvalifikācijas braucieni norisinājās ne tik veiksmīgi, cik bija plānots. Artjoma BMW Z3 jau 2.braucienā piemeklēja nelielas tehniskas problēmas – saplīsa gāzes trose, līdz ar to, braucieni šinī dienā tika pārtraukti. Sacensību dienā BMW Z3 bija atkal braukšanas stadijā, un jau 1.kvalifikācijas brauciena laikā Artjoms Kočlamazašvili uzstādīja savu personīgo rekordu – 11.259 sekundes, kas pietuvināja viņu tuvāk fināla braucienam. Finālā notika interesanta cīņa starp Artjomu un Agri Biezo ar BMW 325. Abu konkurentu laiki bija ļoti līdzīgi, svarīgi bija uzstādīt ļoti labu reakcijas laiku, kas Artjomam arī lieliski izdevās, automātiski savā klasē kļūstot par Latvijas Dragreisa Čempionāta 3.posma uzvarētāju, 2.vietā atstājot A.Biezo ar minēto BMW 325, savukārt trešais palika E.Turāns ar BMW 316.

Latvijas Dragreisa Čempionāta pēdējais 4.posms notiks tepat Biķernieku kompleksajā sporta bāzē 28.augustā, kur tiks noteikts šī gada Latvijas Dragreisa čempions.

 

Informāciju sagatavoja: SIA VIPtuning preses pārstāve Sandra Baltruņķe
Foto: Sandra Baltruņķe


08.08.2010

Copyright © VIP tuning 2010 © All Rights Reserved. Site uses valid: HTML | CSS | Site Map
Developed by Studio.FSM —  разработка сайтов