LV RU EN
home Feed back

2010

← atpakaļLatvijas Dragreisa Čempionāta 4.posms

Artjoms Kočlamazašvili - Latvijas Dragreisa čempions

Biķernieku kompleksajā sporta bāzē 28.augustā tika aizvadīts Latvijas Dragreisa Čempionāta ceturtais jeb šīs sezonas noslēdzošais posms, kuru rīkoja „Latvijas BMW Klubs" sadarbībā ar „Forsāža.lv". Šī posma uzvarētājs, kā arī šī gada Latvijas dragreisa čempions B klasē - Artjoms Kočlamazašvili ar BMW Z3.

Šis posms bija īpašs ar to, ka sacensībās piedalījās ne tikai mūsu stiprākie Latvijas dragreisiti, kā Artjoms Kočlamazašvili, Agris Biezais, Juris Kuklis, Ilmārs Zausajevs, Māris Ozoliņš, bet arī viesi no Lietuvas - Evaldas Kaliunas ar Alfa-Romeo 75 turbo PBM, Igaunijas -  Kristjan Kabi ar Chevy Camaro, un pat Somijas - Jari Heinonen ar Chevy Malibu. Dragreisa sacensību izskaņā bija paredzēts Lielais Superfināls, kurā dalību ņemtu šī gada visu klašu dragreisa čempioni. Paralēli dragreisa sacensībām skatītāji vienlaikus drifta stadionā varēja apmeklēt arī drifta šovu.

Pasākums būtu tiešām izdevies, ja skatītājus un dalībniekus nepārsteigtu lietus, kas neatkāpās visa vakara garumā, kā rezultātā nenotika ne fināla braucieni, ne Lielais Superfināls. Dalībnieki paspēja izbraukt tikai kvalifikācijas braucienus, pēc kā rezultātiem tad arī tika noteikti un apbalvoti šī posma uzvarētāji. Kvalifikācijas braucienos 201,16 m jeb 1/8 jūdzes garajā distancē B klasē (no 2001 cm3 līdz 4000 cm3 atmosfēriskie dzinēji + visas automašīnas ar dīzeļa degvielas dzinējiem) BMW Z3 braucēja Artjoma un viņa konkurenta BMW 325 braucēja Agra Biezā laiki bija ļoti līdzīgi - 7,5 un attiecīgi 7,6 sekudes, abu braucēju finiša ātrumi arī bija tuvi ~156 km/h. Tikai ar 0,1 sekundes pārsvaru Artjoms Kočlamazašvili ierindojās godalgotajā 1.vietā, kā rezultātā šogad automātiski kļūstot par Latvijas Dragreisa čempionu savā klasē. Lai arī Agris Biezais brauciena laikā uzstādīja labāku reakcijas laiku, tas tomēr nebija pietiekoši, lai vinnētu. Juris Kuklis ar visiem zināmo sarkano Rover Mini šodien uzstādīja savu labāko laiku 7,9 sekundes, kas ļāva viņam ieņemt godīgi nopelnīto trešo vietu. Jāpiemin, ka Artjoms paralēli Latvijas Dragreisa Čempionātam piedalījās arī Igaunijas Dragreisa Čempionātā, kur jau otro gadu pēc kārtas noturēja čempiona pozīcijas.

Savukārt, D klasē (1901 cm3 un augstāk turbo dzinēji) trijniekā ierindojās Ozoliņš ar Mitsubishi Prospeed Evo, otrais Ilmārs ar Audi Carbon Destroyer, kā trešo atstājot igauņu dragsteri Kristjanu Käbi ar Chevy Camaro.

Rezultāti:
B klase
1.Artjoms Kočlamazašvili BMW Z3
2.Agris Biezais BMW 325
3.Juris Kuklis Rover Min 

D klase
1.Māris Ozoliņš Mitsubishi Prospeed Evo
2.Ilmārs Zausajevs Audi S2
3.Kristjanu Käbi Chevy Camaro

Informāciju sagatavoja: SIA VIPtuning preses pārstāve Sandra Baltruņķe
Foto: Sandra Baltruņķe

28.08.2010

Copyright © VIP tuning 2010 © All Rights Reserved. Site uses valid: HTML | CSS | Site Map
Developed by Studio.FSM —  разработка сайтов