LV RU EN
home Feed back

2010

← atpakaļLatvijas Dragreisa Čempionāta 2.posms

Artjoms Kočlamazašvili svin uzvaru Vaiņodē!

Daudziem pazīstamais Latvijas dragreisists Artjoms Kočlamazašvili Latvijas Dragreisa Čempionāta 2.posmā, atkārtoti izcīna godpilno 1.vietu.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Vaiņodē, ¼ jūdzes garajā trasē, norisinājās nu jau otrais Latvijas Dragreisa Čempionāta posms. Laika apstākļi parādīja savu varu: mitrs, apmācies un brīžiem pat lietus. Īsti nebija zināms, sacensības notiks, vai tās tomēr laika apstākļu dēļ tiks atceltas. Dienas otrajā pusē laiks tomēr noskaidrojās un bija labvēlīgs braucējiem, tika atklāti kvalifikācijas braucieni.

Jau kvalifikācijas braucienos Artjoms Kočlamazašvili ar paša būvēto BMW Z3 uzstādīja savas klases (B klase no 2-4l) labāko laiku 11.878 sekundes, kas konkurentiem sāka likt uztraukties. Arī malziet bīstamā trase lika saspringt ne tikai Artjomam, bet arī pārējiem braucējiem. Trase bija ar savām īpatnībām - smilšaina un nelīdzena, kas papildus apgrūtināja dalībnieku braukšanu.

Gan kvalifikācijas braucienos, gan pusfinālā cīņa bija sīva. Artjoma lielākais konkurents Agris Biezais ar BMW 325 daudz neatpalika no plānotās uzvaras. Lai gan Agris fināla braucienā uzstādīja labāku rekcijas laiku, tas tomēr bija par maz. Artjoms pārliecinoši guva uzvaru šajā posmā, ar 0.261 sekunžu pārsvaru no otrās vietas ieguvēja, sasniedzot ātrumu 188.5 km/h 11.751 sekundēs. Trešā vietā atstājot Elvisu Turānu ar BMW 316. Jāpiemin, ka arī Latvijas Dragreisa Čempionāta 1.posmā, kas norisinājās 25.aprīlī Biķernieku kompleksajā sporta bāzē, Artjoms ieguva titulēto 1.vietu.

Artjoms Kočlamazašvili dragreisista karjeru aizsāka jau 2004.gadā, profesionāli tam pievēršoties no 2006.gada, kad pats uzbūvēja savu pirmo sporta mašīnu BMW E30. Saprotot, ka ir jāveic lieli uzlabojumi, lai uzvarētu turpmāk, Artjoms pats uzbūvēja pašreizējo BMW Z3, kas šosezon nes daudzsološus rezultātus. Jāpiemin, ka Artjoms ir bijis ne tikai vairākkārtējs uzvarētājs dragreisā Latvijā, bet arī titulēts kā Igaunijas un Baltijas čempions. Paralēli braucieniem dragreisā, 17.jūlijā Artjoms jau otro gadu pēc kārtas izmēģināja savus spēkus autošosejā Palangā „Omnitel 1000 km Race” braucienā, kur no 42 komandām ierindojās 27.vietā.


Nākamais Latvijas Dragreisa Čempionāta 3. posms, kur piedalīsies līdzšinējais līderis Artjoms Kočlamazašvili, paredzēts 7-8.augustā Igaunijā Tartu.

Sīkāku informāciju par Artjoma Kočlamazašvili gaitām Vaiņodē, varēsiet vērot 27.jūlijā LTV7 kanālā raidījumā „Autosporta programma Nr.1”.

 


Informāciju sagatavoja: SIA VIPTUNING preses pārstāve Sandra Baltruņķe
Foto: Sandra Baltruņķe


24.07.2010

Copyright © VIP tuning 2010 © All Rights Reserved. Site uses valid: HTML | CSS | Site Map
Developed by Studio.FSM —  разработка сайтов