LV RU EN
home Feed back

2013

← atpakaļPārsteidzoši rezultāti autošosejas iesācējam Artjomam Kočlamazašvili.

Šo sestdien, 10. augustā, Biķernieku trasē tika aizvadītas vērienīgākās autošosejas sacensības Baltijā „Riga Summer Race 2013". Uz starta stājās arī pašmāju braucējs Artjoms Kočlamazašvili ar BMW E90, līdzdalību ņemot Baltic Open klasē un gūstot pārsteidzošus rezultātus.

Artjoms jau ilgus gadus daudziem zināms, kā dragreisa cienītājs un čempiona titula ieguvējs Baltijā. Taču šogad autosportists izlēma pamainīt ierasto braukšanas stilu, nomainot dragreisu uz autošoseju. Neskatoties uz salīdzinoši mazo pieredzi šajā autosporta distancē, viņš guva apsveicamus rezultātus. Arjoms startēja Baltic Open ieskaitē ar pašbūvēto BMW E90 spēkratu, posma kopvērtējumā izcīnot godpilno 2.vietu.

Diezgan liela auto daudzveidība bija redzama tieši Baltic Open un OPEN (GT + X1) klašu braucienā.  Pēc kvalifikācijas Artjomam tika iedalīta trešā starta pozīcija, piekāpjoties savam sīvākajam  konkurentam Lietuvas braucējam Martynas Griska ar Opel Speedster un bijušajam komandas biedram Marekam Matvejevam ar Lotus Exige.

Jau pirmā brauciena startā Artjoms izvirzījās uz 2.vietu, aiz sevis atstājot M.Griska. Starp mūsu pašu braucēju un lietuvieti saspringta cīņa notika līdz pat brauciena beigām. Diemžēl pēdējā aplī A.Kočlamazašvili tomēr piekāpās konkurentam M.Griska un izcīnīja 3.vietu. Labākais apļa laiks pirmajā braucienā Artjomam 1:30:577, M.Griska 1:29:518, savukārt Marekam 1:29:069.

Neilgi pirms otrā starta, braucējus piemeklēja lietus, kas arī ļāva Artjomam Kočlamazašvili izcīnīt savu pirmo uzvaru šajā čempionātā, aiz sevis atstājot lietuvieti M.Griska un britu M.Holland. Mareku piemeklēja tehniskas problēmas, kas lika pamatīgi zaudēt līdera pozīcijas.

Šis bija pēdējais Baltijas čempionāta 4.posms. Gaidīsim rezultātu kopsummu, un tad arī tiks noskaidrots, kurš šogad būs čempions.


Informāciju sagatavoja A.Kočlamazašvili preses pārstāve Sandra Baltruņķe.
Foto: Sandra Baltruņķe



11.08.2013

Copyright © VIP tuning 2010 © All Rights Reserved. Site uses valid: HTML | CSS | Site Map
Developed by Studio.FSM —  разработка сайтов